December 1983

 Vrijdag 2 december 1983

  

Oude instructiebad tijdelijk gesloten

 

Nieuwe zwembad toch in kerstvakantie open

 

Winschoters kunnen al in de kerstvakantie een duik nemen in het nieuwe overdekte zwembad De Watertoren. Tot voor kort leek het erop dat dit pas later in januari of zelfs februari kon gebeuren, omdat er eerder een fikse achterstand in de bouw was ontstaan. Maar tijdens de bouwvergadering (de één na laatste) werd gisteren bekend dat de werkzaamheden weer helemaal op schema liggen.

 

“Dat komt deels dank zij het zeer gunstige weer in de herfst. Maar ook omdat er met man en macht is gewerkt om te proberen toch nog op tijd klaar te komen”, zegt Siefert Bodde van de gemeentelijke afdeling Welzijn.

 

De bouw is zo goed als afgerond. Nu moet worden bekeken of het technische gedeelte goed functioneert. Volgende week al komt het bassin vol water te staan en begint het proefdraaien. Vanaf maandag 12 december wordt het aangrenzende oude instructiebad tijdelijk gesloten en worden de zwemlessen stopgezet. De technische installatie moet worden aangepast , er moet wat breekwerk worden verricht, en het oude bad krijgt ook een verfje. De zwemlessen gaan op maandag 9 januari op dezelfde tijden weer van start. Op woensdag 25 januari is er diploma zwemmen.

 

 

Donderdag 8 december 1983

 

Nieuwbouw Gado gepland in maart 1984

 

De Gado begint waarschijnlijk in maart volgend jaar met de bouw van een nieuw onderhoudsstation en een stalling voor 18 bussen aan de Transportbaan. Met de gemeente wordt nu onderhandeld over de grondprijs.

De nieuwe garage dient ter vervanging van de huidige garage aan de P. van Dijkstraat.

 

 

Vrijdag 23 december 1983

 

Bato sluit 100-jarig jubileumjaar af met fakkeloptocht

 

Gewapend met fakkels trokken enkele tientallen aanhangers van de sportvereniging Bato door de Winschoter binnenstad. De stoet vertrok rond zeven uur van Ons Gebouw aan het Burgemeester Schönfeldplein. Dat was later dan met de adventsoptochten van de voorgaande twee jaren. Door dat verlate tijdstip kon het winkelende publiek tijdens de koopavond deze keer ook deelgenoot worden gemaakt.

 

Met de fakkeloptocht sloot de Winschoter sportvereniging een bewogen jaar af. Bato vierde dit jaar haar eeuwfeest. Hoogtepunten in 1983 waren ongetwijfeld de Bato-revue en de festiviteiten in de Klinker.

 

 

Dinsdag 27 december 1983

 

Winschoter zwembad open

 

De 13-jarige Hylke de Jong uit de Beverhof in Winschoten betrad vanmorgen aarzelend als eerste de hal van het nieuwe overdekte zwembad. Maar de 14-jarige Ilse ten Broek uit de Elendhof slaagde erin de officieuze opening te verrichten. Met een sprintje liep ze Hylke voorbij en wijdde met een sierlijke duik het zwemwater in.

 

De officiële opening van het nieuwe zwembad is pas op 1 februari 1984. Om het publiek tijdens de kerstvakantie alvast de gelegenheid te bieden kennis te maken met het nieuwe bad heeft de gemeente 18.000 gratis kaartjes uitgezet, elk goed voor één uur zwemmen.