Oktober 1983

 Woensdag 12 oktober 1983

  

Eerste paal Renselheerdt geslagen

 

In feite was het al de veertigste paal en de elfde van vandaag, maar dit was de officiële paal, zei wethouder H. Suk na het slaan van de eerste paal voor het bejaardentehuis. De Renselheerdt aan de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten.

 

 

Woensdag 19 oktober 1983

 

Promenade heeft nu “feestbomen”

 

De Promenade in Winschoten heeft er een stel reusachtige “feestbomen”bij, De eerste vijf metershoge lichtpalen, die de Langestraat en Torenstraat moesten verfraaien, zijn nu geplaatst. De overige vier volgen deze week. Voor de winkelweek, die donderdag over een week van start gaat, worden ook de lichtbollen aangebracht.

 

 

Donderdag 27 oktober 1983

 

Burgemeester Koek zet feestbomen in ’t licht

 

De negen nieuwe “feestbomen” in het centrum van Winschoten zijn officieel door burgemeester Koek van Winschoten in werking gesteld. Met zijn daad werd tevens de winkelweek geopend.

 

 

Vrijdag 29 oktober 1983

 

Betogers blokkeren promenade

 

Een tiental wagens van gemeentewerken uit Winschoten en omliggende gemeente plus zo’n vijfhonderd demonstranten hebben vrijdagmiddag een half uur de Langestraat geblokkeerd.

Daarmee werd geprotesteerd tegen de regeringsplannen om 3 1/2 procent extra te korten op de salarissen van overheidspersoneel, trendvolgers en op sociale uitkeringen.

Wegens deelname van de ambtenaren aan de demonstratie was het Winschoter stadhuis voor het publiek gesloten. Burgemeester Ties Koek en enkele wethouders onderstreepten met applaus de betogen van vakbondsbestuurders, die vanaf de stadhuistrap de menigte toespraken. Voorafgaand aan de demonstratie buiten werd binnen in het stadskantoor een protestvergadering belegd, waaraan vrijwel het voltallige stadhuispersoneel meedeed.